sobota, 4. april 2015

Potica na "divje" in "slano"

Za vse, ki še ne veste, kako potico bi spekli za prihajajoče praznike, pa niste ravno sladkosnedi.
Bi vseeno radi spekli nekaj kar je podobno potici, a ni sladko, ker vam je ljubše nekaj slanega?
Potem vam priporočam

POTICA na "DIVJE" in "SLANO"

Priprava je povsem preprosta.

Zamesimo klasično krušno testo, vzhajamo in nato razvaljamo kot za potico. Potresemo z nasekljanim čemažem in zvijemo tesno skupaj kot potico. Damo na pekač ali v model za potico.
Pustimo ponovno vzhajati. Pečiso segrejemo na 180 C. Tik preden damo v pečico jo premažemo z vodo, stepenim jajcem ali olivnim oljem in po želji potresemo z naribanim sirom ali različnimi semeni.
Pečemo na 180 C slabo uro.

Vesele Velikonočne praznike vsem skupaj želim.


Ni komentarjev:

Objavite komentar