nedelja, 28. december 2014

Kako iz kuhane govedine naredimo vrhunsko jed

Velikokrat si doma skuhamo domačo govejo juho. Če še istega dne ne pojemo mesa, ki se je kuhal v juhi ga običajno prekladamo po hladilniku dokler se ne pokvari in ga moramo zavreči. Običajno nobenemu nič kaj ne diši te vrste meso, saj je velikokrat meso po več urnem kuhanju pusto in nam nič kaj ne tekne.
Tokrat sem ga pripravil skupaj z brstičnim ohrovtom, ki ga tudii običajno pripravljamo samo na en ali dva načina, pa še tega nekateri kaj preveč nemarajo saj trdijoi da jim okus ni všeč saj naj bi bil po njihovem preveč trpek ali celo grenak. Zraven sem ponudil domače široke rezance in zeliščno polivko iz semen, olja in soli. No pa pojdimo lepo po vrsti.
Kuhano govedino narežemo na majhne košče ali jo enostavno naceframo (meni osebno je ta drugi način ljubši). Brstični ohrovt očistimo in ga prerežemo čez pol. Nato ga v ponvi z malo olja na hitro opečemo (pred tem ga nič ne kuhamo anmpak ga surovega vržemo na segreto olje, s, te,m ohranimo v njem vse okuse in hranila, ki se sicer izločijo v vodo v ka,teri smo ga kuhali, zato je tudi običajno brez okusa). K,o je že malce meha,k mu dodamo še nare,zano kuhano goved,ino in še, malo podušimo oziroma, bolje, rečeno zapečemo. 
Za polivko oziroma omako zmeljemo dve pesti sončničnih semen, dodamo zdroblejna suha ali nasekljana sveža zelišča, dodamo toliko olja, da je omaka mazava in solimo po okusu.
V osoljeni vodi skuhamo široke rezance. Ko so kuhani jih odcedimo stresemo na krožnik, po testeninah razporedimo pečen brstični ohrovt skupaj z govedino in po vrhu razporedimo dve žlici zeliščne omake.
Za piko na i po vrhu potresemo z sveže naribanim parmezanom.

Pa dobr tek vam želim! ;-)


Ni komentarjev:

Objavite komentar