Gre za družinsko podjetje, v katerega so vpeti člani družine (starša in štirje otroci) poleg njih pa še devet drugih redno zaposlenih sodelavcev.
Zelo gostoljubno sta nas sprejela oče Milan, ki je glava družine ter hči Katarina ki uspešno vodi v turizem usmerjen del kmetije.
Prijazno sta nama predstavila svoje podjetje, zgodovino oziroma njihov razvoj ter nam razkazala hleve kjer gojijo petintrideset glav krav molznic ter nas popeljala v zorilnico sirov, kjer je bilo možno videti in vonjati široko paleto sirov.
Za konec so nam pripravili še bogato degustacijo različnih sirov, sirnih namazov in ovčjega jogurta v kombinaciji z domačim medom, marmelado, čemažem ter suhim sadjem.
Preden smo jih zapustili smo se v njihovi lično urejeni prodajalni oskrbeli še z njihovimi izdelki ter mnogimi drugimi dobrotami, ki jih pridelujejo okoliški prebivalci. Tako skrbijo za blaginjo tamkajšnjih okoliških kmetov, ki pridelujejo in predelujejo najrazličnejše izdelke za široko porabo v kuhinji in naši vsakdanji prehrani.
Vsakomur toplo priporočam obisk. Sam se zagotovo še vrnem k njim.
"šef" medtem ko nam njegova hči predstavlja
predatavitev zorilnice in postopek zorenja sirov
sir gauda med zorenjem
skrbijo tudi za promocijo umetnikov, ki živijo v njihovem okolišu
degustacija
hlev z 35 glavami krav molznic
Ni komentarjev:
Objavite komentar